Shijoni jetën në maksimum

Jeta vazhdon, merr pjesë në të


Kuptimi i humbjes së dëgjimit

Edhe bisedat e thjeshta mund të jenë shumë lodhëse për njerëzit me humbje të dëgjimit. Përcjellja e bisedave me disa pjesëmarrës kërkon përpjekje intensive.Komunikimi aktive është i vështirë, e i cili mund shpejt të shtyej deri tek izolimi nga shoqëria. Humbja e dëgjimit mund të ketë shumë shkaqe. Por në shumicën e rasteve, humbja e dëgjimit mund të trajtohet me sukses.

Do not delete or try edit this element


 

Bëni hapin e parë

Vlerësoni vetmas të dëgjuarit tuaj

 • Duke shikuar televizionin me të tjerët, keni nevojë për të rritur volumin përderisa të tjerët dëgjojnë kjartë?
 • A duhet shpesh të pyesni njerëzit që të përsërisin atë që kanë thënë?
 • A keni shpesh ndjenjën se njerëzit tjerë flasin me "murmuritje” apo paqartë?
 • A keni shpesh vështirësi të kuptoni një bisedë kur ka zhurma në sfond ose kur njerëzit e tjerë flasin në të njëjtën kohë?
 • A pyesin anëtarët e familjes tuaj / kolegët / shokët se nëse ju keni një problem dëgjimi?
 • A ju keni shmangur festave dhe evenimenteve tjera shoqërore, sepse ka shumë zhurmë, ose ju nuk mund të dëgjoni atë që njerëzit thonë?
 • Gjatë bisedave në makinë, në restorant, apo ndonjë vend tjetër të zhurmshëm, ju shpesh keqkuptoni atë që është thënë nga të tjerët?
 • A e ndjeni vetën të stresuar apo të lodhur kur keni për të biseduar apo dëgjuar për periudha të gjata?
 • A keni nevojë të uleni shumë afër folësit në takime, shërbime fetare, ose në tryezë darke për të kuptuar më mirë?
 • A keni shpesh probleme të dëgjoni dhe kuptoni se çka njerëzit tjerë flasin, kur ju nuk keni kontakt me sy me ta?
 • A e keni shpesh të vështirë të lokalizoni prejardhjen e tingujve?

Nëse përgjigjja juaj në ndonjë nga këto pyetje është PO, ju mund të keni një humbje të dëgjimit.

Për të marrë pjesë në një seancë testesh profesionale, ju lutemi merrni kontakt me një audiolog pranë jush.Do not delete or try edit this element