Një aparat dëgjimi është personal

Përshtatja e një aparati të dëgjimit bëhet në disa hapa. Në rrjedhën e këtij procesi individual, aparati i përshtatet humbjes tuaj të dëgjimit, formës së veshit tuaj dhe shprehive tuaja të dëgjimit. Kjo siguron përshtatjen më të mirë të mundshme që do t’ju rehatoj plotësisht.


Akomodohuni me aparatet tuaja të dëgjimit

Tashmë eksperti ka pregaditur aparatin tuaj të dëgjimit. Ai ose ajo do të fus atë në veshin tuaj dhe do të përshtatë për preferencat tuaja të dëgjimit. Përveç kësaj, ju do të merrni udhëzime të hollësishme rreth përdorimit: Si për të futur aparatin në vesh, si të përdorni dhe si të kontrolloni volumin. Audiologu do të shpjegojë edhe mirëmbajtjen, si për të zëvendësuar baterinë, poashtu edhe pastrimin dhe tharjen e pajisjeve. Së fundi, audiologu do të shpjegojë se si aparati juaj i dëgjimit reagon në rrethana të ndryshme. Tani ju mund të merrni aparatin tuaj të ri të dëgjimit në shtëpi.Ditët e para me aparate dëgjimi

Gjatë ditëve të para, ju duhet të mësoni të ndiheni komod me pajisjen tuaj të dëgjimit. Në fillim, ju duhet të mbani atë për disa orë në ditë në një mjedis familjar. Disa gjëra mund të duket të pazakonshme për ju gjatë kësaj kohe. Mënyra më e mirë për të eksploruar me aparatin e ri të dëgjimit është të bisedoni me njerëzit apo të shikoni televizion. Zëri juaj mund të tingëllojë i çuditshëm, ose shumë i lartë për ju, sepse ju mund të keni zhvilluar një zakon të flisni shumë me zë të lartë në mënyrë që tjerët të dëgjojnë. Mësoni të flisni më butë. Shkruani përvojat tuaja në një ditar- kjo do të ndihmojë audiologun tuaj të në përshtatjen edhe më të preferuar të aparatit tuaj.Modifikimi final i aparateve nga specialisti juaj

Tani ju keni mundësinë për të diskutuar përvojat tuaja të para me specialistin tuaj. Aparati juaj i dëgjimit do të rregullohet dhe përshtatet për nevojat tuaja personale. Audiologu do t'i përgjigjet të gjitha pyetjeve tuaja dhe do të jep këshilla të përgjithshme. Aparati i dëgjimit mund të rregullohet në këtë takim për të përmirësuar edhe më tej komoditetin tuaj.

 

Ju tani keni hyrë në fazën në të cilën ju jeni në gjendje për të rifituar për çdo ditë nga pak cilësinë e jetës tuaj. Vazhdoni të përdorni aparatin tuaj të dëgjimit për disa orë në ditë. Keni kohë sa të dëshironi. Ju do të mësoni si të përdorni më së miri aparatin tuaj të dëgjimit dhe së shpejti do të gëzoni gjitha përfitimet që ka për të ofruar.

 


Kontaktoni një specialist

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutem kontaktoni audiologun tuaj të dëgjimit, të cilët do të jenë gjithnjë të gatshëm për t'ju ndihmuar.